033 - 7600530 info@conceptsales.nl

Beveiliging is een nog nauwelijks aangeboorde inkomstenbron voor IT-dienstverleners zoals Internet Service Providers (ISPs), datacentra en telecommunicatiebedrijven. IP-beveiliging en Unified Threat Management (UTM) specialist Clavister heeft daarom een white paper ontwikkeld met de titel: “Creating revenue streams for Service Providers”. Deze geeft IT-dienstverleners meer inzicht in de kansen voor extra omzet door schaalbare beveiliging die zelfs commercieel aantrekkelijk is voor de kleinste klanten. De studie kan worden gedownload van www.clavister.com.

Doordat IT-diensten gemeengoed worden staan de aanbieders voor een uitdaging nu de marges snel kleiner worden. Andreas Åsander, Vice President Product Management bij Clavister legt uit: “Service providers werken in een omgeving met veel concurrentie, waar de verzadiging van de markt de prijzen van standaarddiensten zover naar beneden drukt, dat er nauwelijks meer een marge te behalen valt. Het resultaat is dat er nauwelijks onderscheid te maken valt tussen de verschillende aanbieders en er dus ook geen sprake is van concurrentievoordeel.”

“De verzadiging betekent verder dat de marktgroei sterk afneemt; er zijn minder nieuwe klanten om te verdelen tussen de verschillende aanbieders. Maar als je niet kunt groeien door nieuwe klanten aan te trekken, dan moet dat gebeuren door meer te verkopen aan bestaande klanten. Deze kunnen met lagere kosten en met een grotere kans op succes bereikt worden via direct marketing dan nieuwe klanten.”

Met de groei van het internet als zakenplatform, is het ook een groter doelwit geworden voor mensen die van plan zijn het voor criminele zaken te gebruiken.

Åsander gaat verder: “Behalve de algemene beveiligingskwesties waar iedereen die technologie gebruikt of die verbinding maakt met het Internet mee te maken heeft, hebben IT-dienstverleners ook hun eigen specifieke beveiliginggerelateerde problemen.

Cyber-criminaliteit blijft groeien en kwaadwillend verkeer komt meer en meer voor.

Die trend blijkt ook uit het toenemende aantal en de geraffineerdheid van de gebruikte tools. Bedreigingen kunnen bijvoorbeeld Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen zijn, infecties met virussen of wormen, phishing, spam, redirection of traffic of inbraken die de bedoeling hebben om vitale onderdelen van de configuratie te veranderen.”

Sommige IT-dienstverleners verkopen al beveiliging als een dienst aan hun klanten, maar vaak moet hiervoor fysiek een box worden geplaatst bij de klant. Dat betekent extra kosten voor de hardware zelf en voor het installeren, wat neerkomt op een prijskaartje dat hoger is dan veel kleine tot middelgrote bedrijven kunnen of willen betalen. Dankzij Clavister hebben operators en netwerkinfrastructuurleveranciers die gebruik willen maken van deze kans, een attractief virtueel alternatief.

Jesper Blome, Hosting Manager bij DGC legt uit: “Als Internet Service Provider voor de zakelijke markt moeten we onze klanten de beste beveiliging bieden. Vandaar dat veel van onze diensten zijn gebaseerd op Clavister oplossingen. Die zorgen voor vertrouwen bij onze klanten en dragen zo bij aan ons succes.”

Clavister’s Virtual Security Gateway (VSG) kan worden geïnstalleerd in het datacenter, of op het centrale netwerk van de operator en op elke individuele internetverbinding, of iedere klant heeft zijn eigen specifieke security gateway. Het systeem ondersteunt ook aanbieders van managed services bij het behalen van effectieve datacenterbeveiliging terwijl de kosten voor hardware naar beneden gaan.

Blome tot slot: “Beveiliging is erg belangrijk voor onze business, vanwege het vertrouwen dat we er mee krijgen in de markt, wat weer een positief effect heeft op ons imago en zo bijdraagt aan een groeiend klantenbestand.”

Bron: Persberichten.com

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers