Nieuwe aanpak Conceptsales laat verkoopteams beter presteren

LEUSDEN, 31 mei 2021 ¬ Conceptsales gaat ICT- en technologiebedrijven helpen om de prestaties van verkoopteams te vergroten met een nieuwe aanpak. Door verkooporganisaties te helpen met het ontwerp van een goede, doordachte commerciële strategie kunnen zij op een effectievere manier sales gaan bedrijven. Deze strategie dient als basis voor gerichte commerciële trainingen, waarin verkopers continu kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tillen, wat leidt tot betere prestaties.

Conceptsales helpt salesteams al meer dan 15 jaar met haar eigen Sales Academy. Dat wordt nu dus aangevuld met adviesdiensten rond Smart Selling: hét framework voor high-performance sales. Met dit framework brengen we klanten sneller van strategie naar commercieel resultaat. De belangrijkste onderdelen hiervan zijn:

  • De commerciële blueprint: Een vertaling van strategie naar proces en praktijk.
  • Way-of-Selling: Een verkoopaanpak in lijn met de strategie die past bij jouw klanten, diensten en verkopers.
  • Onderscheidende diensten: Ondersteunt met helder sales playbooks hoe deze diensten te verkopen.

Met dit framework en de daarop aansluitende trainingen kunnen salesteams hun talenten ontwikkelen op een manier die nauw aansluit bij de doelstellingen van de organisatie.

Nieuwe aanpak sluit beter aan bij veranderingen in de ICT-wereld

Volgens Conceptsales past deze aanpak bij de belangrijkste trend in de ICT-wereld van dit moment. Producten maken plaats voor diensten die worden aangeboden in abonnementsvorm. Dit stelt organisaties voor uitdagingen. Ze zoeken een manier waarop zij hun aanbod en verkoopaanpak kunnen aanpassen. Dit om hun onderscheidend vermogen te vergroten. Ze worstelen met vragen als ‘hoe transformeren we onze salesforce naar klant-centrische en waarde-gedreven gesprekspartners voor onze klanten?’, ‘hoe verkopen we meer diensten bij onze bestaande klanten?’ en ‘hoe adviseren wij klanten vanuit visie en overtuiging?’ En dat alles in toenemende mate online!

Conceptsales helpt organisaties bij het vinden van een antwoord op deze vragen. Deze worden verwerkt in trainingen, waar verkopers niet alleen leren hun portfolio beter te doorgronden, maar waarin ze ook leren om uitdagingen van klanten beter te begrijpen. Het geleerde wordt binnen de trainingsprogramma’s direct toegepast in de praktijk. Dit maakt het makkelijker om nieuwe vaardigheden te borgen en prestaties langdurig te verbeteren.

High-performance sales organisaties zijn structureel succesvol

“Zo creëren wij high-performance sales organisaties”, zegt Juri Pietersen, Managing Director bij Conceptsales. Een dergelijke organisatie is volgens hem zeker van een constante stroom nieuwe klanten, van grotere tevredenheid onder bestaande klanten en dus van meer omzet. “Organisaties die elke dag hun commerciële impact vergroten zijn bovendien aantrekkelijke werkgevers. Wie wil niet bij een succesvol bedrijf werken?” Onze definitie van High-performance Sales hebben we beschreven in een whitepaper. Deze vind je hier.

Nieuwe website

De introductie van de nieuwe aanpak valt samen met de lancering van deze nieuwe website van Conceptsales. Die straalt actie uit, maar ook kwaliteit en deskundigheid. Dit weerspiegelt de ambitie van Conceptsales om salesprestaties van klanten te laten accelereren. Meer weten, of ook jouw sales laten excelleren? Kijk verder op deze website of download onze whitepaper 'Slim verkopen vanuit een High-performance Sales Organisatie'!