033 - 7600530 info@conceptsales.nl

De vraag naar een Managed Unified Communications omgeving heeft een enorme vlucht genomen. Ook de komende jaren zal de marktvraag fors toenemen. Daarom heeft Cisco een programma ontwikkeld om ICT-bedrijven snel en eenvoudig in staat te stellen Unified Communications te leveren, te implementeren én te managen. Het programma, dat Cisco samen met Conceptsales heeft opgezet, helpt ICT-bedrijven om binnen een maand tijd zelf Managed Unified Communications contracten te verkopen en uit te voeren.

Hiervoor zijn verschillende marketing-, sales- en operationsmaterialen en tools ontwikkeld waarmee de Cisco-partner na het volgen van enkele trainingen goed uit de voeten kan. Voordelen voor de partners zijn dat ze langetermijn winstgevende contracten kunnen verkopen en kunnen profiteren van zeer interessante kortingen op Cisco-hardware en -software. Cisco wil op termijn meer managed services (zoals security) toevoegen aan het partnerprogramma.

Partnerprogramma
Om succesvol te zijn in managed services moet een organisatie marktonderzoek doen, diensten ontwikkelen, een technische architectuur bouwen en samenwerking zoeken met providers. Daarnaast moet er een businessplan worden gemaakt, het dienstenportfolio worden uitgewerkt en worden vertaald naar salesmaterialen zoals brochures, presentaties, calculatiemodellen en offertes en operationele documenten als contracten, SLA, processen, procedures en werkinstructies. Al met al vergt dit een flinke investering in kosten en tijd. Cisco heeft al deze activiteiten al voor de partners uitgevoerd en vastgelegd in een eenvoudig te gebruiken partnerkit. Hiermee kan de partner na een business sessie en een drietal trainingen binnen een maand concreet aan de slag om langetermijn winstgevende contracten te werven. De partners besparen hierdoor tienduizenden Euro’s. Bovendien kunnen partners interessante kortingen krijgen op hardware en software als ze deelnemen aan het programma.

Partnerportal
Om partners goed te ondersteunen bij het programma heeft Cisco in samenwerking met Conceptsales de website www.MSPEPportal.com gelanceerd. Hier kunnen partners terecht voor alle documentatie, supportaanvragen en vragen over het partnerprogramma. Ook bedrijven die partner willen worden of meer informatie zoeken over het Managed Services Partner Enablement Program van Cisco kunnen gebruik maken van de portal.

Conceptsales
Om het dienstenportfolio te bouwen en in een partnerprogramma te verwerken heeft Cisco gebruik gemaakt van de diensten van Conceptsales. Het bedrijf uit Hilversum is gespecialiseerd in dienstontwikkeling, portfoliomanagement, salestraining- en coaching en operationele inrichting van recurring diensten voor ICT-bedrijven. Conceptsales zal het partnerprogramma van Cisco in Europa uitdragen en partners helpen bij het opstarten van Managed Unified Communications. Zo zal Conceptsales met de nieuw opgetekende partners de businesscases maken en de trainingen en instructies verzorgen.

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers