033 - 7600530 info@conceptsales.nl

KPN Maanplein

ConceptSales heeft de afdeling Outsourcing Services van KPN geholpen met de uitbreiding van het portfolio richting middelgrote ondernemingen.

Deze afdeling nam tot voor kort met name grote communicatienetwerken, zoals telefooncentrales en LAN’s, over van klanten in de grootzakelijke markt. Er ontstond bij KPN Outsourcing Services echter de wens zich te gaan verbreden. Ook het middensegment van de zakelijke markt is immers een aantrekkelijk speelveld. ICT-dienstverlening aan middelgrote ondernemingen is voor KPN geen onbekend terrein, maar met name de commerciële kant van de herpositionering van het portfolio stelde de onderneming voor een uitdaging.

“We zijn minder thuis in het verkopen van services voor de IT-werkplek”, vertelt Léon van Batenburg, innovatiemanager bij KPN Outsourcing Services. “Onze sales-afdeling was nog ongetraind op dit marktsegment. Om ons te ondersteunen bij een succesvolle herpositionering van het portfolio hebben we daarom de hulp ingeschakeld van deskundigen op het gebied van werkplek outsourcing. Meteen tijdens een eerste afspraak met ConceptSales werd duidelijk dat onze visies sterk overeen kwamen. Een visie waarbij daadwerkelijk iets wordt aangepakt en veranderd. ConceptSales heeft daarbij expliciet de rol van ‘enabler’ op zich genomen.”
“Eerst hebben we met behulp van ConceptSales het portfolio voor de nieuwe outsouring services opgebouwd. Daarna is de Sales Cycle ontwikkeld, waardoor onze verkopers nu beschikken over een duidelijk stappenplan. Een volgende fase was het ontwikkelen van een volledige sales toolkit, inclusief brochures, rekenmodellen en leaflets. Tenslotte heeft ConceptSales onze sales-afdeling met ongeveer 400 medewerkers getraind. “Hoe verkoop ik ICT-diensten?” was daarbij de centrale vraag die werd beantwoord.”

Naast sales moest vervolgens ook het Remote Control Center opnieuw ingericht worden. De aanpassing op de ICT-beheerprocessen is in samenwerking met ConceptSales ontwikkeld en door hen begeleid.

Eerste resultaten
“We hebben niet alleen een heel goed gevoel over wat we de afgelopen periode hebben bereikt, maar zien ook al de eerste resultaten. Zo hebben we in het middensegment van de zakelijke markt al een aantal nieuwe klanten binnen kunnen halen. We zijn erg onder de indruk over het gemak waarmee het geheel is verlopen. ConceptSales heeft de beloftes dan ook volledig waargemaakt. We zullen onze plek moeten veroveren, maar gezien het hoogstaande aanbod dat we met behulp van ConceptSales hebben weten te creëren heb ik er het volste vertrouwen in”, aldus Van Batenburg.

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers