033 - 7600530 info@conceptsales.nl

Salestraining & Coaching

U maakt als ICT-bedrijf een transitie door.
Geleidelijk (incrimenteel) of ineens (revolutionair) maar het doel is duidelijk : aandeelhouderswaarde creëren door hoge toegevoegde waarde ICT-diensten te verkopen met een lange contractuele looptijd.  De concurrentie is groot, de externe omgeving dynamisch en schaalgrootte bereiken is noodzakelijk om winstgevend te kunnen leveren. Snel succes creëren is dus belangrijk.

Om dit te kunnen realiseren moet aan een aantal randvoorwaarden worden voldaan.
Er moet een concrete, goed doordachte portfolio zijn die gebaseerd is op de kerncompetenties van uw bedrijf (doen waar je goed in bent). De operatie moet technisch, organisatorisch en procesmatig efficiënt zijn ingericht om (winstgevend) te kunnen leveren wat je belooft aan je klanten.
En uiteraard moet sales het ook nog gaan verkopen.

Vaak wordt echter onderschat dat diensten verkopen substantieel anders is dan het verkopen van producten. De salescycle is langdurig en complex, de DMU (decision making unit) is vaak uitgebreider en op een ander niveau en de klant leunt in hoge mate op de aanbieder als het gaat om het bepalen van de juiste oplossing.
Daarnaast kan er soms sprake zijn van koudwatervrees bij sales wat zich uit in weerstand tegen de verandering. Het mag duidelijk zijn dat het creëren van succesvol diensten verkopen een complexe en risicovolle verandering is.

ConceptSales Salestraining & Coaching heeft een bewezen aanpak om uw sales snel succesvol te maken met uw dienstenportfolio. Middels een aantal stappen wordt sales vertrouwd gemaakt met de portfolio, wordt er snel een funnel opgebouwd en wordt met persoonlijke, op maat gesneden, begeleiding eventueel aanwezige koudwatervrees weggenomen en wordt sales maximaal gemotiveerd. Ook als u een objectieve beoordeling wilt over het potentieel in uw bestaande salesorganisatie om succesvol diensten te verkopen kan ConceptSales dit voor u uitvoeren door middel van een professionele sales-assessment. Als laatste kan ConceptSales u ook voorzien van ervaren dienstenverkopers en/of uw organisatie begeleiden bij het succesvol selecteren van de juiste kandidaten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remco Rijnhart, Manager Salestraining & Coaching, op telefoonnummer 06-10179075.

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers