033 - 7600530 info@conceptsales.nl

De wereldwijde omzet in dienstverlening uit de cloud zal dit jaar uitkomen rond 68,3 miljard dollar, een groei van 16,6 procent ten opzichte van 2009. Dat meldt onderzoeksbureau Gartner.

En de industrie kan zich opmaken voor aanhoudend sterke groei, want de omzet zal volgens de onderzoekers in 2014 zijn gegroeid tot 148,8 miljard dollar.

Volgens research vice president Ben Ping is er sprake van een versnelde adoptie van cloud computing dienstverlening uit de cloud bij bedrijven en een sterke toenamen van het aantal aanbieders, omdat technologie-aanbieders nieuwe commerciële mogelijkheden zien.

Ook de schaalgrootte bij toepassingen groeit; inzet van de cloud op meerdere duizenden werkplekken wordt steeds minder ongewoon. IT managers maken een strategische keuze over de inzet van cloud-diensten en de meer vooruitstrevende organisaties denken nu al na over hoe hun IT-omgeving eruit zal zien in een wereld waar de cloud steeds belangrijker wordt.

Een jaar geleden lag dat volgens de onderzoekers nog heel anders.

Gartner verwacht dat in de loop van de komende vijf jaar de geaccumuleerde omzet met 112 miljard dollar zal zijn toegenomen, verdeeld over software as a service (SaaS), platform as a service (PaaS) en infrastructure as a service (IaaS).

Het leeuwendeel van de omzet komt nu nog uit de VS, goed voor 58 procent in 2010, maar dat zal in 2014 gedaald zijn tot 50 procent. West Europa zal dit jaar goed zijn voor 23,8 procent van de markt.

Bron: ChannelWorld

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers