033 - 7600530 info@conceptsales.nl

Spraakmakende winstgevende diensten ontwikkelen

Winstgevende diensten voor IT en Telecombedrijven

De IT- en Telecombedrijven evolueren zich steeds meer naar Dienstverleners. De oplossingen worden beter, sneller en efficiënter waarbij de zichtbaarheid van wat u nu eigenlijk levert langzaam verdwijnt. Voor uw klanten betekent dit dat het ‘tastbare bewijs’ van wat u levert steeds onduidelijker wordt. Of het klopt wat u belooft blijkt pas als men het heeft gekocht.

Wilt u uw dienstverlening succesvol in de markt zetten, dan heeft u een klantgericht, helder en aansprekend dienstaanbod nodig, waarvan uw klant de toegevoegde waarde ziet voor zijn bedrijf. En dat is precies waar Conceptsales zich de afgelopen 10 jaar in heeft gespecialiseerd. Ons team van specialisten helpt inmiddels meer dan 150 IT- en telecombedrijven bij het waardevol en tastbaar maken van innovatieve diensten. Samenwerken met ons betekent voor u meer aansluiting met uw markten, meer marge op uw dienstaanbod en een hoger salesrendement met kortere sales cycles.

winstgevende_diensten

Dienststrategie

Hoe positioneert en presenteert u uw totaalaanbod en welke businesscases en go to market strategieën zitten achter de verschillende diensten? Wij kijken graag met u mee en geven u de praktische handvatten om te zorgen voor de juiste focus en de juiste presentatie van uw bestaande en eventueel nieuw te ontwikkelen dienstenaanbod, inclusief de financiële onderbouwing en marktbenadering. Het levert u een frisse ‘blik vanuit de klant’ op van ervaren professionals. Deze informatie kunt u handig gebruiken om meer in ‘klanttaal’ te spreken. Maar ook om de interne focus binnen uw organisatie op de juiste onderwerpen te leggen.

 

[service title=”Challenge ons eens voor een kritische blik op uw propositie. Vanuit onze ‘Service Strategy Brainstorm’ komen we samen met u tot een duidelijke dienstenstrategie, go to marketplan en roadmap.” icon=”icon: power-off” icon_color=”#fff”][/service]

 

 

Dienstontwikkeling

Diensten ontwikkelen met ‘tastbare’ waarde voor uw klanten is een lastige uitdaging. Daarnaast wilt u natuurlijk dat te ontwikkelen diensten veelvuldig zullen worden verkocht en winstgevend kunnen worden uitgevoerd. Efficiënte en schaalbare diensten dus, die aansluiten op de behoefte van de klant. Ontwikkelingen gaan razendsnel, dus is er relatief weinig tijd voor dienstontwikkeling. Terwijl de dienst wel in één keer goed moet worden neergezet.

 

Snel gebalanceerde diensten ontwikkelen die aansluiten op de behoeften in de markt en die winstgevend zijn uit te voeren is een vak apart. Daarom helpen wij u graag met het proces om in korte tijd, volgens een bewezen aanpak, de ideeën uit uw organisatie te halen en om te zetten in tastbare diensten. U levert de inhoudelijke kennis, welke wij aanvullen met onze inhoudelijke kennis, ervaring en uitgebreide marktkennis. Vervolgens zorgen wij vanuit een praktisch dienstontwikkelingsproces dat er een duidelijk omlijnde dienst komt die verkoopbaar en uitvoerbaar is. Deze dienst voldoet natuurlijk aan de eisen uit de business case.

 

[service title=”Heeft u ideeën voor vernieuwing binnen uw organisatie? Bespreek ze met ons en op basis van onze unieke ‘Service Readiness Scan’, profiteert u straks optimaal van 10 jaar dedicated IT en Telecom ervaring op het gebied van innovatie, sales en marketing.” icon=”icon: power-off” icon_color=”#fff”]
[/service]

 

 

Vercommercialiseren dienstaanbod

Als u uw bestaande diensten succesvol wilt verkopen in de gekozen marktsegmenten, is het belangrijk dat de waarde van deze diensten duidelijk is voor uw klanten, sales en partners. Vaak worden diensten volgens de principes van ‘specificaties, eigenschappen en voordelen’ verkocht, terwijl er onvoldoende aandacht is gegeven aan ‘echte’ klantvoordelen. Conceptsales kent de behoeften in de markt en kent de technologische ontwikkelingen in de IT- en telecombranche. Deze brengen we samen in commerciële proposities, waardoor u uw verhaal veel beter over de bühne krijgt bij klanten. En natuurlijk denken we kritisch met u mee in de go to market strategie en positionering van uw diensten.

Het resultaat van het vercommercialiseren van uw dienstaanbod is een dienstbeschrijving, waarin duidelijk de dienst wordt neergezet vanuit klantwaarde. Een geweldige basis voor een onderscheidend verkoopverhaal en alle salesmaterialen die nodig zijn om uw meerwaarde goed bij de klant te laten landen.

 

[service title=”Maak nu een afspraak voor de ‘Customer Stickiness Scan’ van uw dienst en laat ons beoordelen en terugkoppelen hoe onderscheidend en klantgericht uw diensten zijn en wat u hieraan kunt verbeteren.” icon=”icon: power-off” icon_color=”#fff”][/service]

 

 

Conceptsales Academy

Het vermarkten en verkopen van diensten is totaal anders dan producten verkopen. Dat heeft u vast al gemerkt. Daarom heeft Conceptsales een Academy opgezet, waarin exclusief IT- en Telecombedrijven worden getraind op de combinatie van dienstinhoud en salesvaardigheden. Het unieke van deze Academy is dus dat vaardigheden en aanbod worden gecombineerd, zodat uw mensen geen algemene training krijgen die ze volgende week alweer vergeten zijn. Ze worden zeer specifiek getraind op uw dienstverlening in combinatie met hoe deze diensten klantgericht verkocht kunnen worden. Het effect is direct zichtbaar en blijft, in tegenstelling tot algemene trainingen, op lange termijn van kracht.

 

[service title=”Doe de ‘Sales Hero scan’ en kijk met hoeveel procent het salesrendement van uw organisatie kan stijgen” icon=”icon: power-off” icon_color=”#fff”][/service]

 

Propositie Management

Net zoals een ICT-omgeving moet worden beheerd, moet u ook uw diensten onderhouden. Technische ontwikkelingen gaan snel, levermodellen veranderen en de klantvraag verandert sneller dan ooit. Deze veranderingen hebben een belangrijke invloed op de lifecycle van uw diensten.

 

Conceptsales helpt u graag met het in stand houden, innoveren en evolueren van uw dienstaanbod. Volgens ons unieke concept kunnen wij in relatief weinig tijd zorgen dat uw dienstaanbod up-to-date blijft en dat veranderingen in het dienstaanbod verantwoord worden doorgevoerd, met oog voor verkoopbaarheid en winstgevendheid.

 

[service title=”Maak eens een afspraak voor onze ‘Service APK Scan’ en u krijgt een duidelijk beeld hoe actueel uw diensten zijn, of iedereen dezelfde perceptie heeft van de diensten en hoe u de time to market kunt verkorten.” icon=”icon: power-off” icon_color=”#fff”][/service]

 

Conceptsales is meer dan alleen sales, het is een aanvulling op alle strategische en bedrijfskundige uitdagingen.

— Olaf van Oord directeur Proxsys

 

Wacht niet langer en daag ons uit voor een review om snel

  • Meer gekwalificeerde leads te genereren
  • Het succes van alle stappen in het verkoopproces te verhogen
  • Onderscheidende en winstgevende ICT-diensten op te zetten en te onderhouden
  • Meer succes te creëren in het partnerkanaal
  • Medewerkers te trainen op klantgerichte sales- en marketingvaardigheden voor optimaal succes