033 - 7600530 info@conceptsales.nl

In het begin van 2010 zullen de ict-uitgaven wereldwijd langzaamaan toenemen. Later in het jaar verwacht het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester zelfs een explosieve groei. De uitgaven in hardware, zoals pc’s en opslagapparatuur, en software zullen het hardst stijgen. Daarna volgen de uitgaven aan ict-consultancy. De bestedingen in de outsourcing-hoek zullen gematigd toenemen.

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester verwacht dat de wereldwijde uitgaven aan informatie en communicatie technologie komend jaar met 8,1 procent toenemen tot meer dan 1,6 biljoen dollar (1104 miljard euro). Volgens het onderzoeksbureau blijkt uit steeds meer bronnen dat de economie vanaf het derde kwartaal van 2009 een opgaande lijn vertoont en de neergang in de ict-sector daarmee officieus voorbij is.

‘Hoewel de uitgaven in het derde kwartaal van 2009 nog daalden, verwachten wij dat het vierde kwartaal van 2009 al een lichte stijging in de ict-uitgaven zal laten zien of in het minst gunstige scenario een lichte daling. De neergang in de technologiesector in 2008 en 2009 is officieus voorbij’, zegt hoofdanalist bij Forrester Andrew Bartels.

Vorig jaar daalden de ict-uitgaven nog met 8,9 procent.

Bron: Computable

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers