033 - 7600530 info@conceptsales.nl

Volgens Gartner is het segment Software as a Service (SaaS) dit jaar goed voor een wereldwijde omzet van 7,5 miljard dollar. Dat is bijna 18 procent meer dan vorig jaar.

In de prognose van het bureau wordt ervan uitgegaan dat de groei zich blijft doorzetten, in elk geval tot het jaar 2013. Dan wordt een niveau bereikt van 14 miljard dollar. “We zien een SaaS-landschap dat blijft veranderen, doordat er steeds meer aanbieders van dit soort software bijkomen”, zegt Sharon Mertz, hoofd research bij Gartner.

De grootste pluk is nog steeds voor de software die wordt gebruikt voor het beheer van content en het plegen van onderlinge communicatie. Dit segment is goed voor 2,5 miljard dollar. De nummer twee positie is voor CRM-systemen. Het bijhouden van gegevens van klanten groeide van 1,8 miljard dollar in 2008 tot een verwachte 2,3 miljard dit jaar. Van de CRM-pakketten is, zo blijkt uit de onderzoeken, bijna een kwart van het type SaaS.

“We zien duidelijk dat aanbieders elkaar in de gaten houden en haast worden aangestoken door het succes van een ander. Als voorbeeld noem ik de website salesforce.com, bedrijven die nog geen on-demand module hebben, haasten zich om dat wel te implementeren”, zegt Mertz.

Bron: Automatisering Gids

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers