033 - 7600530 info@conceptsales.nl

Aan het woord is Peter Vos, sinds 1 maart consultant bij Conceptsales.

Peter vosVooral in deze zware economische tijden, waarin de marges op hardware ook nog afnemen, is het belangrijk een goed gekwalificeerde pijplijn te hebben. Leadgeneratieprogramma’s lijken vaak zo voor de hand liggend, maar in de praktijk zie ik met name bij ICT-bedrijven te veel onduidelijkheid over het onderscheidend vermogen, hoe de ideale klant eruit ziet en waar dus de gekwalificeerde leads zitten. Kijk ik vervolgens op een website van een aanbieder, dan kom ik veel informatie tegen maar word ik vaak niet concreet door een trechter getrokken om de gewenste actie te ondernemen.

Na ruim twaalf jaar marketing- en managementervaring, waarvan de laatste drie jaar specifiek online, help ik bedrijven graag met het concreet maken van succesvolle marketingprogramma’s, waaronder leadgeneratie. Hiervoor is een leadgeneratie-scan ontwikkeld die u na één dag interview en een halve dag uitwerking een duidelijk inzicht geeft in waar het uiteindelijke verkoopsucces verbeterd kan worden. In deze scan wordt gekeken naar wat de directie, sales, marketing en de operatie kunnen bijdragen aan het generen van kwalitatieve kansen. Daarnaast wordt gekeken wat er in de organisatie aanwezig is aan informatie om leads naar de volgende fase te brengen in het beslissingsproces. Voorbeelden hiervan zijn actiegerichtheid van de website, whitepapers, businesscases, tooling etc.

Naast bovengenoemde scan vind ik het bijzonder leuk om commercieel te sparren over marketing. Van strategisch tot operationele invulling en van offline tot en met online. Als ‘buitenstaander’ zie je vaak de zaken anders, wat tot heldere inzichten en concrete ideeën kan leiden. Daarbij is mijn doel altijd om meer uit de geïnvesteerde marketingeuro te halen. Aan dat spel ben ik goed gewend geraakt door jaren voor online retailers, reisorganisaties en financiële instellingen te werken.

Wilt u meer gekwalificeerde leads genereren of meer uit uw marketingeuro halen, neem dan gerust contact op met Peter Vos via e-mail of telefoon.

 

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers