033 - 7600530 info@conceptsales.nl

Eigenlijk zijn er twee belangrijke redenen om een visie te hebben op ICT. Ten eerste om voor uw eigen organisatie te bepalen waar u over een aantal jaren wilt staan en welke diensten u dus moet ontwikkelen.

Ten tweede om duidelijk naar uw klanten te kunnen communiceren hoe u de toekomst van ICT ziet en hoe u hen kunt helpen daar te komen.

De online diensten, datacenters en XAAS-diensten schieten nu als paddenstoelen uit de grond, maar ik zie zelden ICT-bedrijven met een duidelijke toekomstplaat komen hoe ik als klant succesvol vooruit moet komen en welke stappen ik vandaag zou moeten/kunnen zetten om straks tegen minder kosten veel meer mogelijkheden te hebben.

Wel zie ik veel bedrijven meegaan in de ontwikkeling van mobiel werken, onderweg werken en thuiswerken ofwel ‘het nieuwe werken’. Maar wat dat nou precies voor mij als klant betekent en waarom ik wel of niet morgen afscheid moet nemen van mijn huidige omgeving en ‘zaken uit de muur moet trekken’ wordt dikwijls niet echt duidelijk gemaakt.

visie op IT

Dus poductmanagers en directies: aan u de vraag eens een duidelijke visie op papier te zetten hoe vandaag, morgen en overmorgen eruit zien en wat u als IT-bedrijf doet om uw klanten succesvol door die fases te kunnen leiden. U zult er veel plezier van hebben en er uw klanten een heel stuk duidelijkheid mee kunnen bieden. In ieder geval kunt u laten zien dat u erover hebt nagedacht en bent voorbereid op 2015. Wellicht dat bovenstaande door ons vaak gebruikte model u hierbij kan helpen.

Auteur: Peter Vos

Peter is Marketing Management Consultant bij Conceptsales en houdt zich bezig met marketing strategie, marketing automation, leadgeneratie, vercommercialisering diensten en innovatie bij opdrachtgevers.