033 - 7600530 info@conceptsales.nl

ICT-sector is positief over de economische vooruitzichten. Vooral de markt voor hosting-, web- en applicatiediensten groeit weer. Providers die hun focus verlegden van technologie naar dienstverlening, zijn het beste gepositoneerd om van de aantrekkende vraag te profiteren.

Dat meldt de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) op basis van onderzoek onder leden door bureau Mazars Paardekooper Hoffman. 90 procent van de respondenten geeft aan dat bestaande klanten opnieuw met ze aan de onderhandelingstafel willen gaan zitten. In 55 procent van de gevallen gaan de nieuwe onderhandelingen over de kosten van de geboden dienstverlening. Ook noemen veel respondenten het serviceniveau van de afgesloten contracten als onderhandelingspunt.

Veel respondenten zien kansen in schaalvergroting. De helft van hen geeft bijvoorbeeld aan een gedeeld hostingplatform van verschillende leveranciers als serieuze optie te zien. Ze plaatsen hierbij als kanttekening dat dit platform dan wel moet voldoen aan veiligheids- en kwaliteitseisen, en de gewenste flexibiliteit moet bieden.

Bron: Automatisering Gids

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers