033 - 7600530 info@conceptsales.nl

De ICT sector in Nederland moet veel meer dan voorheen gaan voor winstgevendheid en rendement in plaats van groeien om de groei.

Dat blijkt uit het gratis rapport “Financiële trends in de ICT-sector” dat AME Research in opdracht van ABN AMRO heeft geschreven.

Het rapport is 30 juni aan meer dan 60 ICT ondernemers gepresenteerd op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. De bank wil zich meer dan voorheen concentreren op de ICT sector en heeft daarvoor een techno desk ingericht.

AME Research heeft de financiële resultaten van 110 ICT ondernemingen getoetst aan het internationale niveau van de kapitaalkosten. Dan blijkt dat de meerderheid van de ICT ondernemingen financieel ondermaats presteert. Er zijn bij grote concerns, maar ook bij kleinere ondernemingen aanzienlijke inspanningen nodig om de winstgevendheid en het rendement op te voeren naar een internationaal wenselijk niveau. Daarbij komt dat de toegevoegde waarde van de sector in Nederland gestaag onder druk staat. Er moet meer aandacht besteed worden aan Treasury ofwel financieel beheer.

ABN AMRO heeft in het rapport het rekenmodel van de macro-economisch toegevoegde waarde van AME Research onderschreven. Dat gaat er vanuit dat een onderneming pas echt winst maakt wanneer zij een bijdrage levert aan de welvaart. Gemiddeld doet de ICT sector dat niet.

Geïnteresseerde ICT ondernemers en investeerders kunnen de rapporten gratis bestellen op www.ame.nl of downloaden op www.abnamro.nl/technologie

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers