033 - 7600530 info@conceptsales.nl
Ron Hartman, commercieel directeur IMD

Ron Hartman, commercieel directeur IMD

IMD is een van de grotere merkonafhankelijke ICT-dienstverleners in Nederland en een honderd procent dochter van HP. De organisatie werkt vanuit Lelystad voor commerciële organisaties, filiaalbedrijven, non-profitinstellingen en overheidsinstanties door heel Nederland. Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag bij bestaande en potentiële klanten besloot de onderneming managed services aan het reeds veelomvattende dienstenpakket toe te voegen. Bij het ontwikkelen van het portfolio werd ConceptSales ingeschakeld.

De juiste positionering
“Om een goed concurrerend aanbod te kunnen bieden stond centraal dat we ons moesten onderscheiden door een zorgvuldige positionering”, vertelt Ron Hartman, commercieel directeur bij IMD. “We hebben ConceptSales ingeschakeld om ons te begeleiden bij die herpositionering. We zijn een van de weinige aanbieders van managed services en outsourcing in de mid market, ofwel bedrijven met grofweg 100 tot 2000 seats, zoals GGZ en het Leger des Heils. In de mid market is het niet heel gebruikelijk om diensten in te huren. Een dergelijk uitgebreid portfolio als het onze is ook moeilijk te vinden.”

Duw in de goede richting
De reeds aanwezige monitoring-diensten zijn doorontwikkeld tot managed services. Hartman: “We wilden niet dat onze potentiële klantenkring het gevoel zou hebben dat we oude wijn in nieuwe zakken aanbieden. Daarom hebben we er voor gekozen om portfolio, salestraining, operationele inrichting en innovatieve beheertools volledig op elkaar af te stemmen. Deze aanpak garandeert een hoge klanttevredenheid en dat is essentieel bij het vasthouden van deze klanten.”

ConceptSales bracht daarbij voor IMD een stuk ervaring mee. “We hadden nog weinig ervaring op het gebied van managed services en hadden de professionaliteit, ervaring en bewezen diensten van ConceptSales nodig om ons een flinke duw in de juiste richting te geven. Een richting die we al waren ingeslagen, maar die zonder de juiste begeleiding nooit zo snel en succesvol tot het einddoel had geleid”, aldus Hartman.

Om te garanderen dat de klant ook tevreden blijft als de markt verandert houdt ConceptSales de vinger aan de pols. “Zij attenderen ons op de nieuwste mogelijkheden die in onze situatie de beste resultaten opleveren. Dankzij hun ervaringen met meerdere spelers weten zij de valkuilen te ontwijken.”

Omzet en winst
IMD is de afgelopen jaren sterk gegroeid, onder andere door de overname van de afdeling desktop solutions van Ordina.

Een van de argumenten om ConceptSales in te schakelen was dat we zo snel mogelijk een succes wilden maken van deze overname. Door de combinatie van de overname en het feit dat we het juiste concept, het juiste portfolio, de juiste tools en goede ondersteuning kunnen bieden tegen een scherpe prijs, hebben we binnen een jaar de omzet uit managed services en outsourcing weten te verdubbelen.

besluit Hartman.   

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers