033 - 7600530 info@conceptsales.nl

Het is frappant te zien dat eigenlijk elke IT-reseller wordt geconfronteerd met de vraag naar managed services. Vrijwel unaniem geeft men aan dat managed services onder de aandacht staat. Slechts een kleine 8 procent geeft aan nog niets van dit fenomeen gemerkt te hebben. En het overgrote merendeel verwacht forse groei, het komende jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Heliview in samenwerking met Computication. Van de geschatte drieduizend resellers van ICT-producten en diensten in Nederland werden er zeventig ondervraagd.

Ruim de helft van de resellers realiseert zijn managed services-aanbod geheel in eigen beheer. Iets minder dan de helft schakelt daarbij (ook) andere, externe partijen in. De IT-reseller ziet daarbij eigenlijk zijn volledige product en dienstenportfolio als een wenselijk managed service-product. Meer specifiek noemt men vaak serverbeheer, werkplekbeheer en applicatiebeheer. Maar ook ASP of SaaS worden genoemd.

Een klein deel is nog in oriëntatie en wil in de komende tijd nu juist gaan bekijken wat geschikt is om te voeren als managed service.

Resellers wensen gezien te worden als een partij die de IT-zorg van de eindgebruiker wegneemt, en daarbij een persoonlijk contact onderhoudt voor de langere termijn. Fixed price-contracten genieten de voorkeur. Dat dit tot een lagere marge leidt, wordt geaccepteerd.

 Aangeboden dienstenBron: Automatisering Gids

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers