033 - 7600530 info@conceptsales.nl

Ict-dienstverleners kunnen de komende maanden vooral opdrachten verwachten op het gebied van beheer, netwerken en software-ontwikkeling. Er is relatief weinig vraag naar ict-dienstverleners binnen de gebieden eHRM en enterprise content management (ecm). Dat blijkt uit Computables jaarlijkse onderzoek naar ict-dienstverlening. Het onderzoek, waaraan bijna tweeduizend ict-managers en -professionals deelnamen, werd uitgevoerd door TNS Nipo.

Ict-beheer is het onderwerp waarvoor de respondenten het vaakst dienstverleners inschakelen. Dat blijkt uit Computables jaarlijkse onderzoek naar het imago van ict-dienstverleners dat door onderzoeksbureau TNS Nipo is uitgevoerd onder bijna tweeduizend ict’ers.

31 procent van de ondervraagden geeft aan het komend jaar een ict-dienstverlener op het gebied Beheer te willen gebruiken.Ook voor hulp bij de infrastructuur (dertig procent), netwerken (25 procent), development (24 procent) en virtualisatie (21 procent) willen de respondenten dit jaar relatief vaak aankloppen bij dienstverleners.

Volgens de onderzoeksresultaten blijkt er relatief weinig vraag te zijn naar ict-dienstverleners die bijstaan binnen de gebieden eHRM en enterprise content management (ecm). Beide onderwerpen worden door slechts twee procent van de ondervraagden genoemd. Het volledige onderzoek is terug te vinden in de ICT Services Guide 2009.

Bron: Computable
 

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers