033 - 7600530 info@conceptsales.nl

Klanten duidelijk enthousiast over nieuw businessmodel

Het onlangs geïntroduceerde partnerprogramma van Previder, specialist in hoogwaardige services op het gebied van Datacenter, Cloud Hosting, Connectivity en ISP, blijkt goed aan te slaan bij zowel bestaande als nieuwe partners. Het Previder Partner Network is gericht op innovatieve ICT-professionals die datacenter- en clouddiensten willen opnemen in hun portfolio en biedt partners niet alleen een zeer interessant verdienmodel, maar omvat ook technische en commerciële ondersteuning. Conceptsales begeleidde Previder vorig jaar in de bouw van het partnerprogramma en het portfolio en wil Previder complimenteren met de wijze waarop ze al meer dan 50 partners hebben kunnen omarmen.

Ewald Lucas, commercieel manager bij Previder: “Veel van onze partners zien in dat het ICT-landschap verandert. Door Previders focus op datacenter- en clouddiensten bieden wij een basis die partners in staat stelt succesvol te blijven door naar een nieuw businessmodel te groeien. Sinds de recente introductie van ons nieuwe partnerprogramma hebben al meer dan vijftig partners het omarmd.”

Volgens Tom Altena, directeur van ICT Spirit, is het Previder Partner Network een goede uitbreiding op het portfolio om eindgebruikers effectieve diensten te bieden. “Wij gebruiken de diensten van Previder als uitbreiding op ons portfolio binnen ICT Infrastructuur, Cloud Service, Consultancy en IP Telefonie. Previder geeft ons de mogelijkheid om een nog completere ICT-oplossing aan onze klanten te bieden. We gebruiken bijvoorbeeld cloud hosting en leveren ook de breedbandverbinding naar de klant. Hierdoor kunnen we een complete end-to-end oplossing leveren”, aldus Altena. Hij benadrukt het belang van een goede samenwerking: “Doordat Previder zich uitsluitend richt op het ICT-channel, hebben ze er alle belang bij om ons optimaal te ondersteunen. Dat past goed bij ons motto ‘Focus on Your Business’ en onze klanten gaan daar zeker van profiteren”, besluit Altena.

Partner Nubiko is gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van innovatieve self-service portal software. “We waren op zoek naar een partij die ons ondersteunt bij het inrichten van de meest optimale cloud hosting infrastructuur voor ons self-service portal Cubebox”, stelt Jesse Meijers, eigenaar van Nubiko. “Previder gaat daarin verder dan andere aanbieders. Ze denken niet alleen mee bij het kiezen van de juiste technische oplossing, maar helpen ook bij het vinden van het meest rendabele businessmodel.”

Previder Partner Network
Volgens Ewald Lucas is zijn organisatie de enige partij met een breed portfolio dat volledig gericht is op het indirecte kanaal. “We zijn dus afhankelijk van het succes van onze partners. Daarom ondersteunen we de partner bij het maken van een winstgevende businesscase. We gaan ook helpen bij het genereren van leads en zorgen voor opleiding van de medewerkers van onze partners.”
Een partner kan kiezen uit verschillende distributiemodellen, waardoor de diensten desgewenst onder eigen naam (whitelabel) verkocht kunnen worden. Partners kunnen de Select, Premium en Excellence Status behalen en daarmee profiteren van scherpere prijzen en meer ondersteuning.

Breed portfolio
Previder levert diensten die nauw aansluiten bij de wensen van ICT-professionals:

  • Datacenters – In 2010 heeft Previder twee nieuwe, energiezuinige datacenters gebouwd. De hoofdlocatie onder de naam PDC2 is met een oppervlakte van 2500 m2 het grootste carrier neutrale datacenter buiten de Randstad.
  • Cloud Hosting – De public en private cloudomgevingen van Previder zijn gebaseerd op techniek van de marktleiders op dit gebied: Cisco, Netapp en VMware.
  • Connectivity – Previder bezit haar eigen datanetwerk en levert verbindingen van de belangrijkste infrastructuurleveranciers in Nederland. Via dit netwerk kunnen klantlocaties aangesloten worden op de datacenters en het internet.
  • ISP-services – Previder biedt onder andere domeinregistratie, webhosting, managed hosting, e-mailservices, online backup en diverse storageoplossingen.

Previder, Barnsteenstraat 15, 7554 TC Hengelo, telefoon: 088 – 332 33 33, e-mail: info@previder.nl, website: www.previder.nl.

Over Previder
Previder staat voor het leveren van virtual services in de breedste zin van het woord. Vanuit de hypermoderne datacenters levert Previder complete en stabiele infrastructuren volgens de nieuwste technieken, met alle ruimte om op te schalen en te innoveren. Previder opereert in de markt volgens het partnermodel: diensten worden uitsluitend via geselecteerde partnerbedrijven aangeboden. In nauwe samenwerking met deze partners, met name automatiseerders, Internet professionals, Independent Software Vendors en Internet Service Providers, ontwikkelt Previder hoogwaardige oplossingen en verkent nieuwe markten en werkvormen. Het TIER3+ datacenter is ISO27001 gecertificeerd, carrier neutraal en ligt 14 meter boven NAP.

Auteur: Peter Vos

Peter is Marketing Management Consultant bij Conceptsales en houdt zich bezig met marketing strategie, marketing automation, leadgeneratie, vercommercialisering diensten en innovatie bij opdrachtgevers.