033 - 7600530 info@conceptsales.nl

Vanuit Leusden verzorgen NEH ICT Solutions BV en NEH Shared Services BV – in samenwerking met professionele partners – grote en kleinere ICT-projecten. Komende vanuit de Grootzakelijke IBM mainframe richt de onderneming zich op het MKB+ marktgebied. De afgelopen 9 jaren is een behoorlijke expertise opgebouwd met Novell Netware- en Microsoft omgevingen alsmede storage oplossingen. Met 25 medewerkers worden zeer diverse oplossingen gerealiseerd voor onder andere (financiële) dienstverleners zoals banken en verzekeringsmaatschappijen, woningcorporaties, advocatuur, notariaat en industrie. Het ontwikkelen, leveren en implementeren van automatiseringsnetwerken, storagetoepassingen, beveiliging, Disaster Recovery en IBM Compatible Consoles zijn de kernactiviteiten van NEH ICT Solutions BV. Daarnaast levert de onderneming projectmatig hardware en software en verzorgt het onderhoud, installaties en websites.

Na de economische dip binnen de ICT-wereld in 2002/2003 is NEH zich in 2004 gaan oriënteren op de mogelijkheid om te diversificeren. “Medio 2004 zijn we de markt voor shared services opgegaan”, vertelt Jan Pieter Cleveringa, directeur bij de nieuw opgerichte tak NEH Shared Services BV. “Hierbij bieden we ondernemingen met ongeveer 50 tot 500 werkplekken diverse ICT-mogelijkheden als ASP, ofwel functionaliteit uit de muur als ware het een nutsvoorziening, en Proactief Beheer.” Deskundigheid in uitbesteding Na een aarzelende start is in 2005 besloten deze dienstverlening onder de loep te nemen, onder begeleiding van ConceptSales. Met name binnen de beheeren helpdeskactiviteiten wilde NEH een professionaliseringsslag maken. “We hebben destijds gekeken naar mogelijkheden om de helpdeskfunctionaliteit, de beheerprocessen, tooling, componenten en het hele verkooptraject voor Shared Services beter aan te pakken. Na de inspirerende gesprekken en de overtuiging en deskundigheid van ConceptSales hebben we besloten hun oplossing te implementeren.” Inmiddels heeft NEH Shared Services BV – met begeleiding van ConceptSales – een compleet portfolio ontwikkeld. Dit bestaat uit het aanbieden van applicaties voor specifieke branches in ASP-model. Daarnaast kan de gehele kantoorautomatisering, inclusief het beheer van werkplekken en de centrale infrastructuur, worden verzorgd.

“We kunnen onze klanten proactief en op professionele wijze het ICT-beheer uit handen nemen en kunnen direct resultaten boeken via een snelle en gefaseerde implementatie”, vervolgt Cleveringa. “NEH Shared Services is dus een automatiseringsconcept waarbij applicaties volledig in een centrale en gedeelde (shared) omgeving draaien en worden beheerd. Onze klanten hebben zelf dus geen servers nodig en zijn dus ook niet meer belast met de bijbehorende beheertaken. Alle diensten worden vanaf het NEH ASP-netwerk geleverd. Ook de tooling voor het beheer wordt vanuit het ASPnetwerk aangeboden.”

NEH professionaliseert dienstverlening met ConceptSales Snel resultaat NEH haalde met de nieuwe dienstverlening al snel nieuwe klanten binnen.

“De mensen van ConceptSales hebben veel ervaring met uitbestedingstrajecten. Dit is een marktgebied waarin we anders alles zelf hadden moeten uitvinden. Nu kunnen we veel sneller overbrengen welke toegevoegde waarde we kunnen leveren. Dit heeft er ook toe geleid dat we al na drie weken de eerste klant binnenhaalden. De krachtige boodschap via ConceptSales en onze eigen berekeningen over de te verwachten resultaten vormden een overtuigend aanbod.”

Structuur in beheer

NEH Shared Services zet de eigen ervaren helpdesk in bovenop de tools van ConceptSales, te weten DeskForce voor het desktopbeheer en SilverBack voor de netwerkinfrastructuur, applicaties en servers. “We zijn niet gelijk bovenin de markt ingestapt”, aldus Cleveringa. “Dit om eerst ervaring op te doen, onze SLA’s uit te ontwikkelen en te zorgen dat we deze konden nakomen. Pas daarna zijn we ook grotere ondernemingen gaan benaderen. Deze aanpak blijkt een goede en inmiddels ook succesvolle keuze te zijn gebleken.”

Meer halen uit ervaring

Cleveringa is tevreden met de werkwijze van ConceptSales.

“Met name door altijd goed te blijven meedenken en discussiëren is de aanpak nog verder verbeterd – en daarmee ook de resultaten. De combinatie met onze expertise heeft ons zeker een paar niveaus hoger gebracht. Tevreden bestaande klanten en recent weer een grote nieuwe beheerklant zijn het resultaat.”

Download hier de PDF

Auteur: Peter Vos

Peter is Marketing Management Consultant bij Conceptsales en houdt zich bezig met marketing strategie, marketing automation, leadgeneratie, vercommercialisering diensten en innovatie bij opdrachtgevers.