033 - 7600530 info@conceptsales.nl

Volgens online softwaredistributeur Portland Europe hebben resellers steeds meer interesse in managed SaaS-diensten.

Uit een onderzoek van de distributeur blijkt dat al 39 procent van de resellers deze online diensten aanbiedt. Hiervan maakt 21 procent gebruik van het platform van een ISV.

Diensten
Op dienstengebied blijkt, aldus Portland, dat 69 procent online back-updiensten levert, 44 procent levert beveiligingsoplossingen en 42 procent hosted e-mailoplossingen. Van de onderzochte bedrijven geeft maar liefst zeventig procent aan dat SaaS onderdeel vormt van de toekomstige strategie. Een derde van de resellers is van plan binnen zes maanden SaaS-diensten te gaan aanbieden en tien procent verwacht dit binnen een jaar te doen. Twintig procent van de respondenten is nog bezig met zich te oriënteren op de mogelijkheden die SaaS hen kan bieden.

MKB
Volgens het onderzoek van Portland zien de IT-dienstverleners schaalbaarheid en flexibiliteit als voordelen van SaaS. De belangrijkste markt waar nog veel SaaS-opdrachten kunnen worden afgezet is, aldus Portland, de MKB-markt. Ook de industrie en de overheid zijn voor de resellers interessante markten.

 Bron: IT Service Magazine

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers