033 - 7600530 info@conceptsales.nl

De omzet uit crm-software als webdienst is in 2009 goed voor bijna een kwart van de wereldwijde omzet uit crm-software. Dat voorspellen analisten van Gartner na marktonderzoek. De afgelopen vier jaar steeg de wereldwijde omzet uit dergelijke software als webdienst van een markaandeel van 8 naar bijna 24 procent. Na webdiensten voor content, communicatie en samenwerking (omzet 2,6 miljard dollar) is crm (2,3 miljard dollar omzet) het grootste segment van software als webdienst.

Volgens de onderzoekers stijgt de wereldwijde omzet uit SaaS van 6,4 miljard dollar 2008 naar 7,5 miljard dollar in 2009. Dat is een stijging van bijna 18 procent. De analisten verwachten dat de omzet uit SaaS tussen nu en 2012 verdubbelt.

De onderzoekers concluderen dat de verspreiding van software als webdienst in een stroomversnelling raakt door uitbreiding van de webdiensten van leveranciers, samenwerkingen tussen aanbieders van SaaS en het aanbieden van applicatieontwikkeling door gebruikers via platform as a service (PaaS).

ERP als webdienst
Hoewel erp binnen de wereldwijde omzet uit SaaS een behoorlijke rol speelt, is het aandeel van bedrijfsinformatiesystemen als webdienst op de totale omzet uit erp gering. Uit een onderzoek van marktonderzoeker Forrester komt naar voren dat maar 2 procent van de werelwijde omzet uit erp-software voortkomt uit erp als webdienst.

 Bron: Computable

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers