033 - 7600530 info@conceptsales.nl

De wereldwijde omzet uit ict komt in 2010 uit op 2,3 biljoen euro. Het Europese onderzoeksbureau European Information Technology Observatory (EITO) voorspelt een toename in omzet van 1,9 procent ten opzichte van 2009. ‘De wereldwijde technologiemarkt herstelt zich aanzienlijk van de economische crisis. De signalen wijzen op groei’, zegt onderzoeker August-Wilhelm Scheer.

‘In de geïndustrialiseerde landen investeren bedrijven weer in moderne ict-systemen’, zegt Scheer. De motor achter de groei zijn volgens het onderzoeksbureau de ontwikkelingslanden China, India en Brazilië. ‘Deze landen zorgen voor een extra stimulans aan de groei in 2010′, aldus de onderzoekers.

In 2009 daalde de omzet uit ict nog met 1,6 procent. Als de economische groei doorzet, dan zal de wereldwijde ict-markt in 2011 groeien met 3,7 procent naar een omzet van 2,4 biljoen euro.

Bron: Computable

Auteur: Juri Pietersen

Juri is business lead bij Conceptsales en houdt zich bezig met sales strategie, salestraining, portfolio ontwikkeling en innovatie bij opdrachtgevers